Bejelentkezés


Esküvő áldott állapotban

2009. 04. 01.
menyasszony, esküvő, esküvőszervezés, esküvőtervezés, divat, áldott állapotban

"Csak azért vette el, mert terhes" ehhez hasonló rosszindulatú megjegyzéseket lehet hallani, amikor egy fiatal menyasszony áldott állapotba kerül. Egy pár életében gyönyörű pillanat, ha meg tudják, hogy gyermekük fog születni, akkor is, ha nem tervezték még.

Nem azért házasodnak az emberek, mert kell, vagy muszáj, hanem szerelemből. A házasságkötés bármikor lehetséges, még áldott állapotban is. Manapság már nagyon sok helyen lehet olyan menyasszonyi ruhát kölcsönözni vagy venni, ami kifejezetten terhes nők számára lett tervezve. Ezek a ruhák is szebbnél szebbek, alig lehet közülük választani. A babavárás egyébként is teljesen megváltoztatja az ifjú pár életét, főleg egy menyasszonyét, akinek mostantól nagyon kell ügyelnie egészségére, és arra, hogy ne idegeskedjen az esküvő tervezése miatt. Ha család le akarja venni a terhet a menyasszonyról, akkor a vőlegény vegye magára a elintézendő feladatok nagy részét, vagy érdmes egy esküvőszervezőt felfogadni.Az esküvő megszervezése nagyban függ attól, hogy a menyasszony hogyan viseli a terhességet. Változtatásokra biztosan szükség lesz. Az állapotos menyasszonyok semmiképpen se legyenek kihívóak, hanem inkább romantikusak és visszafogottak.

Ruha

Figyelembe kell venni, hogy hányadik hónapban van a menyasszony: több hónapos terhesként például a túl szűk ruha fájdalmat okozhat - fűzős ruhát pedig egyáltalán nem ajánlott felvenni, mert a vérkeringést akadályozhatja. A kismamák számára a legelőnyösebb menyasszonyi ruhaviselet a mell alatt szabott ruha, ami a melltől bővül, így a has szabad marad. Ez nagyon nőies fazon, kiemeli a kebleket, lágy vonalaival karcsúsítja a derekat. A ruha anyagára is ügyelni kell, mert okozhat rosszullétet, ha irritálja a kismamát. Keressünk természetes anyagot, pamutot, selymet. Terhesség esetén nem feltétlenül kell vásárolni vagy varratni ruhát, ajánlatosabb kölcsönözni, hiszen a méretek később változni fognak – alkalmi ruhaként valószínüleg nem tudjuk majd felvenni a menyasszonyi ruhát.Cipő


A cipő minden esetben nagyon fontos momentum, de állapotos menyasszony esetében a legfontosabb. A "kényelem az első" - ez a kulcsszó a cipőválasztásnál. Köztudott, hogy a terhes nőknek vizesedhet a lába, és emiatt csak lapos cípőt szabad választani, semmiképpen sem magassarkút. Ma már a lapos cipőkből is kínálnak kifejezetten nőies darabokat a kereskedők.Fehérnemű

Ne essen abba a hibába egy várandós menyasszony sem, hogy hasát titkolva fűzőt vesz fel, hisz minden kismama gyönyörű, inkább mutassa büszkén a pocakját. A kényelem itt is elsődleges, de ugyanúgy kell ügyelni arra, hogy ne bukkanjon ki semmi a ruha alól, és ne legyen sötét színű a fehérnemű.

« visszaDátum:
2018.05.26. szombat
Fülöp, Evelin napja