Bejelentkezés


Esküvő előtti kozmetikai kezelések, tippek

2009. 02. 23.
menyasszony, esküvőtervezés, smink, szépségápolás

Általában egy évvel a nagy nap előtt elkezdünk tervezni, készülődni, hogy az esküvő napján minden tökéletesen működjön, és legjobb formánkban jelenhessünk meg. A tervezésbe a szépségápolás folyamata is bele tartozik. Van, aki rendszeresen, havonta jár kozmetikushoz, van, aki csak az esküvő előtt kezd el bőrével foglalkozni.

Esküvő előtt 4-5 hónappal

Ha sminktetoválást szeretnél, mindenképpen hónapokkal az esküvő előtt érdemes megcsináltatni, hogy a korrekció is beleférjen az időbe. A kozmetikai tetoválások fő feladata az arc természetes harmóniájának megteremtése, és az, hogy kiemelje a szép részleteket, és korrigálja azt, ami esetleg nem tökéletes. A kozmetikai tetoválást helyettesiti a jó conture make-up, ami nem hivalkodó és mindig viselhető!  Sminktetoválással kapcsolatban kérdezz meg több szakembert is, és átgondolt döntést hozz, hiszen az elrontott tetoválások javítása igen költséges és néha lehetetlen is.Esküvő előtt 4-7 héttel

Ilyenkor még belefér az időbe, hogy bőrcsiszolást alkalmazzunk bőrünkön, amely során a tiszta alumíniumoxid kristályok áramlása, vákuum segítségével finoman, de hatékonyan távolítja el az elhalt bőrsejtek felső rétegét.
A kezelés tökéletesen kontrollálható, kellemetlen mellékhatásoktól mentes (irritáció, fájdalom, kipirosodás). A következő lépés: belevágni valamilyen fogyókúrába vagy fogyasztó szépítő testkezelésekbe. A fogyókúra segítői különböző kozmetikai testkezelések lehetnek, hogy a fogyás mellett is megőrizhesd bőröd feszességét, rugalmasságát és eltűnjön a csúnya cellulit a combról, felkarról!

Esküvő előtt 1-2 héttel

Remek időpont egy alapos arctisztításra, hogy alaposan el lehessen távolítani a mitesszereket és pattanásokat. Vidd magaddal a vőlegényed – az ő bőrére is bizonyára ráfér a tisztítás és a hidratálás, már szinte minden professzionális kozmetikumnak vannak férfi ápolószerei és kezelései. Ha barnább bőrszínt szeretnél (a fehér ruhas ezen mutat igazán jól), most menj el szoláriumba, semmiképpen ne az esküvő előtt 2 nappal, mert a szolárium nagyon szárít és a bőröd száraz, foltos lehet. A sminkpróbát és gyantázást is erre az időpontra ideális hagyni.Esküvő előtt 1-2 nappal

Kozmetikusnál:
Keresd fel kozmetikusodat és kérj egy alapos arc-  és, testápolást. Amit feltétlenül kérj arcápoláshoz: radírozás, táplálás – ez lehet ampulla, szérum, vagy valamilyen koncentrátum, bármilyen maszk, ami feltölti, hidratálja vagy feszesíti a bőrödet. A szemek ápolására érdemes nagyobb figyelmet fektetni, hiszen ilyenkor az izgalomtól lehet, hogy nyugtalanabbul alszunk. A smink is tartósabb, szebb egy jól ápolt szemkörnyéken. A bevált színekkel készítess szempilla- és szemöldökfestést. Ajánlatos csináltatni egy alapos testpeelinget pl. tengeri sóval, illóolajokkal, így bársonyos, puha egyenletes színű lesz a bőröd, és magabiztosan, nyugodtan viselhetsz kivágott, ujjatlan ruhát.
TIPP:  3 napos ampullakúra, amit esténként érdemes feltenni, az esküvő előtti este az ampulla után tehetsz fel valamilyen hidratáló krémmaszkot éjszakára, amit le se kell mosni, így biztosan gyönyörű lesz a bőröd.Az esküvő napján

Reggel arctisztítás, szemápolás, hidratálás, testápolás, fodrász. Ha megérkezel a sminkeshez (vagy ő érkezik meg hozzád), sminkelés előtt áttörli az arcodat, mert esetleg a fodrásznál lakkot fújtak rá, érdemes valamilyen szépítő ampullát masszírozni a bőrbe (vannak olyan speciális ampullák, amik tartósabbá, szebbé teszik a sminket). Sminkelés előtt szemcsepp használata javasolt (van olyan szemcsepp, amitől csillogó lesz a szemed, így a fotókon szépen dominál majd a szemed színe), majd szájápolóval előkészítjük az ajkakat. A fotókon szépen mutat, hangsúlyozza a szemet a műszempilla is. A mennyasszonyi próbasmink alapján készítik el az esküvői sminket. A próbasmink után célszerű beszerezni azt a rúzst vagy a szájfényt, amit a kozmetikus használt, mert azt biztos pótolnod kell. Fontos, hogy a szertartásig szívószállal igyon a mennyasszony és óvatosan egyen, kis falatokban. Ha sírásra kerül a sor, mindig csak óvatosan felitatjuk a könnyet a szem belső sarkában, és soha ne dörzsöljük a szemet.

(Ha ön is szeretne hasonló kényeztetéseken átesni, kattintson ide!)

« visszaDátum:
2018.05.26. szombat
Fülöp, Evelin napja